האירופאים אלופים בלחגוג, בין אם חם ושמשי או קר וגשום, כשהאירופאים באים לרקוד ולהנות ממוזיקה אין שום דבר שיכול לעצור אותם.
בין אם זה חגים לאומיים, פסטיבלים ענקיים או מסיבות אנדרגראונד, תמיד תמצאו איפה לחגוג באירופה.
בחודשי החורף תוכלו למצוא בעיקר מסיבות במועדונים, מכיוון שמזג האוויר האירופאי אינו סלחני במיוחד, ואם אתם מחפשים חווית מועדונים שאין שניה לה – אז ברלין היא העיר בשבילכם. ברלין ידועה בחיי הלילה התוססים שלה עם מועדונים אשר מנגנים מוזיקה שונה ומגוונת ומסיבות בהם יכולות להימשך מספר ימים. אתם כל כך תהנו שכנראה שלא תשימו לב בכלל שאתם נמצאים יומיים במועדון ורוקדים כאילו אין מחר. למצוא מלונות בברלין במרכז תקופת המסיבות זו משימה כמעט בלתי אפשרית. כנ"ל לגבי מלונות באמסטרדם, וכמובן גם בעיר אמסטרדם עצמה, שם תוכלו למצוא לא מעט מועדונים בעלי שם עולמי אשר יספקו לכם די ג'יים שירקידו אתכם גם כשמושלג בחוץ.
הקיץ הוא הדבר האמיתי
אך עם כל הכבוד למסיבות של החורף, הכיף האמיתי באירופה מתחיל באביב ומגיע לשיאו בקיץ.
ישנם לא מעט חגים לאומיים שהפכו למסיבות ענק כמו מצעד הגאווה הנחגג בכל אירופה, אך שווה במיוחד להגיע לחגיגות שלו באמסטרדם ובברלין, יום המלכה באמסטרדם גם הוא חג לאומי כייפי במיוחד וכמובן האוקטוברפסט במינכן הוא חגיגה בלתי נגמרת עם הרבה מאוד בירה.
עונת הפסטיבלים של אירופה כבר שנים מושכת ישראלים רבים לעשות "טור" שלם בכל אירופה, בין אם ברכב ששכרו/ קנו, בטרמפים או בתחבורה ציבורית ולבקר בכמה שיותר פסטיבלים בכמה שיותר ארצות.
ישנם פסטיבלים לכל סוגי המוזיקה האפשריים, אם אתם מחפשים פסטיבלים למוזיקת פופ ורוק מיינסטרים תוכלו ללכת ללולפלוזה בברלין, פסטיבל פרימוורה בברצלונה, פסטיבל הזיגט בהונגריה, פסטיבל נוס אלייב בליסבון, פסטיבל רוק און סיין בפריז ועוד.
אם אתם מחפשים פסטיבלי מטאל תוכלו לקפוץ לואקן בגרמניה, פסטיבל יוניסונפיר בפראג או פסטיבל רוק אים פארק בנירנברג.
גם אוהבי הרגאיי לא צריכים להרגיש מקופחים, פסטיבל הסאמרג'ם בקלן מיועד אך ורק לרגאיי.
הגודל כן קובע
הטרנד הכי גדול בעשור האחרון הוא פסטיבלי מוזיקה אלקטרונית ענקיים – ואין כמו אירופה בשביל לחוות את תרבות הפסייטראנס, טכנו ואי די אם בפסטיבלי ענק מושקעים ביותר עם די ג'יים מכל העולם, מלא במות לכל סוגי המוזיקה האלקטרונית השונים וגם מוזיקה חיה, סדנאות רבות ותפאורה מחשמלת.
פורטוגל, ולא רק בעיר ליסבון, נחשבת לבירת הפסטיבלים של אירופה עם פסטיבל הבום, שהוא הגדול מפסטיבלי המוזיקה האלקטרונית באירופה ומתרחש בשיא הקץ בפיסת טבע יפהפיה במזרח פורטוגל. לא רק פסטיבל הבום נתן לפורטוגל את הכבוד של בירת הפסטיבלים, גם הפסטיבלים ZNA ו- Forest Soul Gathering אשר רצים כבר כמה שנים וגדלים כל הזמן מהווים המשך ישיר או חימום לכל מי שבא לרקוד בבום.
פורטוגל בהחלט איננה הארץ היחידה בה תמצאו פסטיבלי מוזיקה אלקטרונית ענקיים. פסטיבל האוזורה בהונגריה הוא השני בגודלו אחרי הבום, ופסטיבל הסאן אשר גם קורה בהונגריה גדל גם הוא משנה לשנה ותופס קהל קבוע. תוכלו למצוא עוד המון פסטיבלים "קטנים" של עד 20,000 איש כמו פסטיבל Lost Theory בספרד, הפסטיבלים Free Earth ו-Tree of Life ביוון, פסטיבל Earth Freqs בגרמניה, פסטיבל אקסודוס בקפריסין ועוד ועוד. נראה שכל שנה צצים עוד ועוד פסטיבלים ממש כמו פטריות אחרי הגשם.
מתי כדאי לבוא?
מזג האוויר האירופאי יכול להיות הפכפך גם בקיץ, כך שאם אתם מתכננים ללכת לפסטיבל של כמה ימים מומלץ שתבדקו היטב את מזג האוויר לפני כדי שתהיו מוכנים לסופות גשמים עם ברזנט לאוהל ומגפיים טובות. האירופאים לא נבהלים מקצת גשם וימשיכו לרקוד גם אם הרחבה כולה מלאה בבוץ, אבל אנחנו הישראלים קצת פחות מסתדרים עם גשם וקור באמצע הקיץ, לכן רצוי להיות מוכנים מראש לאופציה הזו, ובאותו זמן גם לזכור שיכול להיות חם מאוד באירופה בקיץ וחשוב לשתות המון מים במיוחד כאשר רוקדים כל היום.
את הכרטיסים לרוב הפסטיבלים תצטרכו לקנות כמה חודשים מראש דרך אתר הפסטיבל, ואנחנו מאוד ממליצים לעשות זאת כך ולא לחכות לרגע האחרון או לקנות מספסרים כרטיסים במחירים מופקעים. תמיד תוכלו למכור את הכרטיס או להעבירו הלאה במקרה ולא תוכלו להגיע בסופו של דבר.
אם אתם מתכננים לעשות טור פסטיבלים בין כמה וכמה מדינות אירופאיות, רצוי שתבדקו אלו מהן באיחוד האירופאי ואלו לא ומה תנאי הכניסה לכל אחת מהמדינות. לרוב המעבר בין מדינות באירופה, בין אם באיחוד או לא, הוא די פשוט ומהיר, אך חשוב להיות מוכנים מראש.