2 סוגי מסמכים שחייבים להגיש בתביעת נזקי גוף

תביעות נזקי גוף, בין אם הן מתנהלות כנגד המוסד לביטוח לאומי ובין אם כנגד חברות ביטוח פרטיות, הן תהליך בירוקרטי וממושך. אחת הדרכים המוכחות והיעילות ביותר למקסם את סיכויי הצלחת התביעה, היא היערכות מוקדמת וצירוף כלל המסמכים הרלוונטיים. אז מהם המסמכים שחייבים להגיש בתביעת נזקי גוף?

 

תביעות נזקי גוף

תביעות נזקי גוף ניתן להגיש כנגד אנשים או חברות ומוסדות ציבוריים ובין הבולטים מביניהם נמצאים – המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח הפרטיות. תהליך תביעות נזקי הגוף נחשב לתהליך ממושך ובירוקרטי בעיקרו ובכדי למקסם את סיכויי הצלחת התביעה, חשוב יהיה לצרף את כלל המסמכים הרלוונטיים לתביעה.

מסמכים אלו הינם מסמכים רפואיים בעיקרם, המסייעים בהוכחת הנזק ומידת השפעתו על תפקודו ושגרת חייו של האדם הנפגע, כמו גם על ההקשר הסיבתי בין האירוע שנטען שהביא לגרימת הנזק לבין הנזק עצמו.

 

מהם המסמכים שחייבים להגיש בתביעת נזקי גוף?

בתהליך תביעות נזקי גוף, חייבים להגיש 2 סוגים עיקריים של מסמכים:

 

מסמכים רפואיים

מלבד קביעת מצבו הרפואי של התובע, הגשת מסמכים רפואיים רלוונטיים, דוגמת דו"ח פציעה, מסמכים רפואיים מטעם בית החולים ועוד, מסייעים גם להעריך בצורה מדויקת את ההוצאות הרפואיות וסך הפיצויים שייקבעו עבור התובע.

 

חוות דעת רפואית

תקנות סדר הדין האזרחי בישראל מחייבות לצרף לתביעת הנזיקין חוות דעת רפואית משפטית בכל תביעה העוסקת בנזקי גוף (למידע נוסף בקרו באתר http://www.forum-md.co.il), כאשר חוות הדעת הרפואית מקבילה למתן עדות בשבועה בעת הדיון המשפטי.

 

באילו מקרים נדרשת חוות דעת רפואית משפטית?

חוות דעת רפואית מתייחסת ביסודה לסיטואציות רפואיות שונות ובהתאם לכך, ניתן להבין כי קיימים מקרים רבים ומגוונים בהם נידרש להציג חוות דעת רפואית משפטית. כך, בין המקרים הנפוצים ביותר נמצאים:

 

חוות דעת רשלנות רפואית

נזקי גוף שנגרמו במהלך טיפול רפואית ובעקבות חריגה מנורמות הטיפול הסבירות, יכולים בהחלט להיחשב כמקרה רשלנות רפואית, אותה נוכל להוכיח באמצעות חוות דעת רפואית מתאימה.

 

חוות דעת פסיכיאטרית

הערכת נזקים נפשיים, המשפיעים על כשירות לעמידה במשפט, קבלת זכויות רפואיות מטעם ביטוח לאומי ועוד, תיעשה באמצעות קבלת חוות דעת פסיכיאטרית.

 

חוות דעת רופא תעסוקתי

מקרים של אובדן כושר עבודה, בגינם ניתן יהיה לתבוע את הביטוח או קרן הפנסיה, יקבלו משנה תוקף עם חוות דעת רפואית מתאימה של רופא תעסוקתי.

 

חוות דעת נזקי גוף – מה היא כוללת?

חוות דעת נזקי גוף צריכה להיכתב על ידי רופא מומחה ובעל מוניטין וניסיון בתחום הפגיעה הרלוונטי, כשהיא צריכה לכלול תיאור מדויק של הנזק, מידת השפעתו על תפקודו ואיכות חייו של הנפגע והוכחת הקשר הסיבתי בין האירוע לבין הנזק שנגרם.

 

לסיכום

כפי שראינו, במסגרת תביעות נזקי הגוף השונות יש לצרף מספר מסמכים חשובים – מסמכים רפואיים רלוונטיים וכן חוות דעת רפואית מתאימה, הצריכה להיכתב על ידי רופא מומחה ובעל מוניטין וניסיון בתחום, באופן שיסייע לנו לבסס את עילת התביעה ולמקסם את סיכויי הצלחת התביעה.

תביעות מול הוועדה הרפואית

אולי תאהבו גם את

שכירות לחנות
איך בנוי חוזה שכירות לחנות?

שכירות לעסקים וחנויות היא אחת ההוצאות הגדולות ביותר של עסקים שמבוססים על הולכי רגל העוברים באזור. בנוסף לכך, הבחירה במקום נכון וכתיבת חוזה שכירות בצורה

קראו עוד »